2009. szeptember 22., kedd

Babpörköltös egytál

Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szójagranulátum, 2 paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.




A babot 10 órányi áztatás után kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, összevágjuk. A szóját a hagymával az olajon megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, és 3 dl-nyi vízzel felöntjük. Beletesszük a paradicsomot, az ízesítőket, és addig pároljuk, míg a paradicsom majdnem szétfőtt (kb. 10 perc). Ekkor beletesszük a babot és amint felforrt, rögtön a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, megdagadt, szinte lé nem is marad az étel alatt. Tejföllel tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése