Két friss csülök mellé került öt egész köröm, amit darabolva vettem. A csülköket kicsontoztam és bőröstől feldaraboltam, kicsivel nagyobbakra, mintha sima pörköltet készítenek. Három nagy fej hagymát apróra vágva megpároltam és rádobtam a húsokat. Felöntöttem kevés vízzel és a villanytűzhely lapját a maximumra kapcsolva kb. 10 percig pirítottam a húst, szinte szünet nélkül kevergetve, nehogy odaégjen.
Ekkor felöntöttem félig vízzel, két evőkanalnyi házi pirospaprikát adtam hozzá, bátran őröltem bele fehérborsot, megsóztam, és tettem bele egy kávéskanalnyi Vegetat. Apróra darabolt három gerezd fokhagyma jött még hozzá és egy fél kávéskanálnyi majoránna.
Kellett volna meg bele egy fél kávéskanalnyi őrölt kömény is, de azt sajna kifelejtettem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése