Hozzávalók: 1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyű felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,5 dkg só, 1 dkg őrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika, ízlés szerint pici (őrölt) erős paprika, 8 dkg vaj, egy kis tubus (80 gramm) Glóbus mustár, 3 evőkanál ketchup, 1 evőkanál Worchester (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1, 5-2 dl étolaj.
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt és leöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje. A jénaira rárakjuk a tetejét és 1-2 napra, hűtőszekrénybe tesszük.
Leöntjük a húsról az olajat, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, és lehetőleg apró lyukú rostélyon 2-3-szor átdaráljuk a hagymával együtt. Majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojássárgájákat, vajat és jó alaposan összekeverjük.
Pirítós kenyérrel kínáljuk. Bár milyen ital illik hozzá, csak sok legyen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése