2009. szeptember 22., kedd

Hagymás pecsenye

Hozzávalók: 4 szelet ujjnyi vastag sovány sertéstarja, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál liszt, ízlés szerint só és törött fekete bors.




A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük, borssal meghintjük és félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evőkanál forró olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedővel letakarva üvegesre pároljuk. Az edényben lefedve hagyjuk tálalásig. A mustáros hússzeleteket megsózzuk, majd lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen, erős lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még meleg párolt hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal tálaljuk. Jó, ha előre elkészítjük a salátát vagy a köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll, megkeményedik. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor a sült hússzeleteket a serpenyőben hagyjuk, és fél pohár vizet ráöntve, fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Ily módon akár másnap is tálalhatjuk, biztosan puha marad.



Nagyon finom hozzá a különféle zöldségekből készített vegyes köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése