2009. szeptember 22., kedd

Tanyasi sertésborda

Hozzávalók: 60 dkg rövid karaj, 5 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 2 evőkanál zöldborsó, 1 késhegynyi őrölt bors, ½ csokor petrezselyem, 10 dkg marinált paradicsompaprika (konzerv), só.


A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát félig kiolvasztom, hozzáteszem a csíkokra vágott vöröshagymát, a felszelt gombát, a zöldborsót és együtt pirítom az egészet, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor sóval, borssal fűszerezem, petrezselyemmel megszórom és hozzákeverem a cikkekre vágott marinált paprikát és a májat.

A karajból 8 bordaszeletet vágok, kiklopfolom, a széleit bevagdosom. Sóval megszórom, kevés zsírban vagy faszén felett megsütöm.

Tálaláskor a bordákra öntöm a ragut és hasábburgonyával körítve, salátával díszítve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése