Hozzávalók: 60 dkg rövid karaj, 5 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 2 evőkanál zöldborsó, 1 késhegynyi őrölt bors, ½ csokor petrezselyem, 10 dkg marinált paradicsompaprika (konzerv), só.
A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát félig kiolvasztom, hozzáteszem a csíkokra vágott vöröshagymát, a felszelt gombát, a zöldborsót és együtt pirítom az egészet, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ekkor sóval, borssal fűszerezem, petrezselyemmel megszórom és hozzákeverem a cikkekre vágott marinált paprikát és a májat.
A karajból 8 bordaszeletet vágok, kiklopfolom, a széleit bevagdosom. Sóval megszórom, kevés zsírban vagy faszén felett megsütöm.
Tálaláskor a bordákra öntöm a ragut és hasábburgonyával körítve, salátával díszítve tálalom.
2009. szeptember 22., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése