2009. szeptember 22., kedd

Borjúragú mikróban.

Hozzávalók:




60 dkg borjúhús,2 fej hagyma, 25 dkg gomba, 6 dkg margarin,6 dkg liszt, 5dl húsleves, foghagyma, kakukkfű,Babérlevél, 2 kanál paradicsompüré, só, bors.



Egy előmelegített tálba tesszük a margarint. A húst 2-3 centi kockákra vágjuk, és a margarinba 8-10 percig sütjük. A gombát és a hagymát karikákra vágjuk, és a húshoz adva 5 percig főzzük. Leszűrjük a levét, hozzá adjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a liszt kissé megbarnul. A foghagymát összenyomjuk, és elkeverjük a paradicsompürével, felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, a húst, a zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal. Lefedve közepes lángon 20 percig főzzük, és sűrűn kevergetjük. A végén friss petrezselyemmel megszórjuk, tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése