2009. szeptember 22., kedd

Sólet

Hozzávalók: 50 dkg fehér bab, 10 dkg gersli (árpagyöngy), 1 közepes fej vöröshagyma, 2 -3 gerezd fokhagyma,1/2 db füstölt libamell, vagy kb. ugyanennyi füstölt marhaszegy, egy libanyaknak a bőre, ha libahúst teszünk bele, só és ízlés szerint egy kevés bors.


Az előzőleg beáztatott bab felét beletesszük a sóletfazékba, rátesszük a füstölt húst majd a babot. A tetejére rakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a fűszereket, és erre öntjük a megmosott gerslit.(ami a fűszert egy kicsit leviszi.)A tetejére tesszük a töltött libanyakat, de ha nincs libabőr, akkor a tölteléket elterítjük a sólet tetején

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése