2009. szeptember 22., kedd

Székelygulyás

Hozzávalók (6 személyre): 80 dkg apró sertéshús (dagadó, oldalas, csülök lefejtett húsa, bőrkéje) 5 dkg olaj vagy zsír, 15 dkg vöröshagyma, 4 dl tejföl, 1.5 kg savanyú káposzta, pirospaprika, liszt, só bors, őrölt szerecsendió, kakukkfű, körömnyi babérlevél, borsikafű.


A hagymát megpirítjuk olajon (zsíron), pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, beletesszük a kockára vágott húst. A félig puhára párolt húshoz hozzáadjuk a savanyú káposztát (leve nélkül). Amikor a hús és káposzta majdnem puha, tejfölös habarást készítünk és behabarjuk. Ízesítjük és felforraljuk.

Tálalás pillanatában tejfölt teszünk a tetejére, amit kevés paprikás zsírral díszíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése