2009. szeptember 22., kedd

Chillis bab

Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípős chillis babot szoktam vásárolni. Ezt ráöntöm a megpirított hagymára, egy kis vízzel kiöblítem a dobozt és beleöntöm a babba. Fél órát párolom kis lángon, sűrűn meg is kell keverni, nehogy leégjen. Utána beleteszem az egy doboz csemege morzsolt kukoricát, ezzel is párolom még negyed órát. A konzerv mellé szoktam még maggis vagy knorros chillis alapot venni, ezt is belerakom a bab és a kukorica közé, amire öntök még vizet. Amikor úgy érzed, hogy a bab és a kukorica már majdnem jó, belerakom a karikákra vágott virslit. Ezt lehet helyettesíteni darált hússal is, csak akkor a megpirított hagymán meg kell dinsztelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése